De bästa spelen med biltema

Hur roligt och spännande det än kan vara att sätta sig i bilen och köra på riktigt kan det även vara bekvämt att göra det i den virtuella världen ibland. Här kan man ta risker, bryta regler och köra tills det tar stopp. Här nedan har vi gjort en lista över våra favoritspel med racetema. Tuta och kör!

Forza Horison

Denna klassiker klättrar just nu på recensenternas listor med den nyutgivna versionen, Forza Horision 3. Spelet tar plats i Australien där du som karaktär ska organisera events, bygga ut området, sköta din offentliga personlighet och självklart köra så det ryker. Design och ljudeffekter samarbetar för att skapa en livlig atmosfär du aldrig kommer vilja lämna. I online-läget har du möjlighet att interagera med andra spelare vilket stärker tävlingsinstinkten och kommer få dig till att prestera ytterligare. Här kan du sitta bänkad i timmar.

Gran Turismo

Likt Forza Horision utgör Gran Turismo en hel serie. Den senaste upplagan, Gran Turismo 6, släpptes 2013 efter många års väntan. Och likt sina föregångare lämnade spelet få besvikna. Efter att introduktionsfilmen kommit till ett slut får du sträcka på benen och visa vad du går för i ditt första race. Trots några år på nacken förbluffar fortfarande en otroligt välutvecklad grafik sammanbunden med ljudeffekter och musik. Även detta spel innehåller ett brett karriärläge. Bland annat tillhandahålls en obligatorisk funktion vilken gör att du måste ta olika körkorts-tester för att uppnå diverse divisioner. Detta förlöpte som mycket kontroversiellt då spelet släpptes. Många ansåg att detta tillförde ytterligare känsla av verklighet medan andra var rasande över ett så onödigt och uttråkande tillägg. Icke desto mindre är detta ett roligt spel om du vill köra lika mycket som du vill leva dig in i en roll.

Need for speed

Need for speed-serien är verkligen veteranernas veteran. Med sin första utgivning 1994 har Electronic Arts bara överträffat sig själva genom åren. Har du en Winows-dator, Xbox, playstation, Wii eller Iphone? Då kan du ta del av detta fartfyllda bilspel som är känt för sin kvalité och hängivenhet världen över. Med över 100 miljoner sålda exemplar har serien undergått konstant utveckling sedan 90-talet och befinner sig idag i spetsen av spelutvecklandet. Förflytta dig till nattetid i Ventura Bay, bygg din drömbil och racea mot de bästa av de bästa. Du kan forma din bil in i minsta detalj och byta ut allt från bromsar och däcktyper till avgassystem och fälgar. Detta är definitivt spelet för dig som har tålamod och vill skapa något storslaget under en längre tid. Svårt att slita sig från!