Filmer om Streetracing som jag gillar

Inget är väl mysigare än att slappa i soffan en sen kväll och kolla på en skön rulle? Nej, förmodligen inte. Här nedan har vi listat tips på några riktigt coola och bra racingfilmer som du kommer älska om du är intresserad av streetracing.

The fast and the Furious

Detta är förmodligen den mest välkända filmserien inom dess kategori. I serien som utgörs av hittills åtta filmer får vi följa streetracingkulturens alla sidor. När mörkret faller över stadens gator härjar racinggäng som tävlar i sina bilar. De actionfyllda scenerna kantas av brottshärvor, kärlek och drama. Är du sugen på ett filmmaraton så är det här du ska börja!

Need for Speed

Här har vi ytterligare en klassiker. Denna amerikanska racingfilm är baserad på ett framgångsrikt racingspel som bär samma namn.

I Need for Speed får vi följa streetracerföraren Toby Marshall som hämndlystet tävlingskör mot rivalen Dominic Cooper efter att han har dödat Tobys bästa vän. Här möter vi många balla specialeffekter som kantas av en actionsspäckad storyline.

Rush

Detta är filmen för dig som även är formel 1-fan. I denna fartfyllda story får vi följa Niki Lauda och James Hunt, två storrivaler vars dispyter även sträcker sig utanför banan. Filmen är baserad på verkliga händelser som ägde rum inom F1-communityn under 1970-talet vilket ger storyn ytterligare spänning.

Drive

Drive är en film från 2011 som garanterat kommer få dig att bita på naglarna. Vi får följa stuntföraren från Hollywood, spelad av Ryan Gosling, som kör kriminella till och från brottsplatser på fritiden.

Men hans liv vänds upp och ner när hans handlingar kommer att provocera några av Californiens farligaste brottslingar.

Death Race

Som titeln möjligtvis avslöjar är detta en riktigt actionspäckad rulle med många pampiga specialeffekter. Storyn utspelar sig i en dystopiskt Amerika där de finansiella strukturerna har kollapsat totalt och brottsligheten har sträckt sig bortom kontroll. Definitivt en udda handling men som garanterat kommer att intressera och underhålla.